Melaka, 22 FEBRUARI 2020 – ‘Cara terbaik meramal masa depan adalah dengan membinanya’, kata-kata yang dipetik dari tokoh terkenal, Abraham Lincoln yang bercakap mengenai pentingnya perancangan demi masa depan.

Telah berlangsung satu Bengkel Hala Tuju Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia (BPKB) & Institusi Latihan Kemahiran Belia Dan Sukan (ILKBS) bagi tahun 2021-2025 di CREaTE, Alor Gajah.
Bengkel yang berlangsung selama 3 hari 2 malam ini disertai pengarah-pengarah daripada BPKB dan ILKBS seluruh negara.

Objektif bengkel bertujuan merancang dan menyediakan pelan strategik dan hala tuju BPKB & ILKBS bagi tahun 2021 - 2025 serta membangunkan Petunjuk Prestasi Utama (KPI) berdasarkan Pelan Strategik KBS, Rancangan Malaysia ke 12 (RMK-12) dan Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030).

Pengarah Kemahiran, Pembangunan Kemahiran Belia (PKB) Ybhg. Dato Dr. Hjh. Wasitah binti Hj Mohd Yusof juga turut hadir dan berkongsi aspirasi kementerian di samping meluangkan masa bertemu pelajar-pelajar bidang hospitaliti Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) Alor Gajah yang menjadi urus setia makan minum sepanjang bengkel berlangsung.
Go to top