KUALA LUMPUR, 3 Mac 2020 - Bengkel Penetapan Hala Tuju Sukan Negara yang diadakan pada 2-3 Mac 2020 di Nilai Springs Resort Hotel ini adalah bertujuan untuk merangka cadangan hala tuju baharu sukan negara 2021 - 2030 khususnya menilai semula senarai sukan-sukan termasuk senarai sukan teras.

Bengkel ini dirasmikan oleh YBhg. Dato' Ahmad Shapawi Ismail Ketua Pengarah MSN yang disertai oleh En Suhardi Alias Timbalan Ketua Pegarah (Pembangunan Sukan) serta Pengarah Bahagian dan pegawai-pegawai dibawah struktur Pembangunan Sukan.

Beberapa topik khusus seperti Model Baharu Pembangunan Sukan, Program Jangka Panjang dan Sukan Malaysia juga turut dibincangkan semasa bengkel ini.

Pihak Majlis juga telah menjemput YBrs. Dr. Wirdati Mohd Radzi Pesuruhjaya Sukan Malaysia untuk turut membentangkan Pelan Perancangan Pejabat Pesuruhjaya Sukan dan beberapa program dibawah PPS akan diselaraskan pelaksanaannya bersama MSN.

Hasil rumusan dan cadangan Bengkel Penetapan Hala Tuju Sukan Negara 2021-2030 ini seterusnya akan dibentang dan dibincangkan bersama semua pemegang taruh sukan negara pada bengkel yang akan dilaksanakan selepas ini.

Go to top